Ontspannen door middel van voetreflexologie

07-02-2023

Er zijn talloze manieren om meer rust en ontspanning te kunnen ervaren in ons (drukke) leven. Wat voor de ene persoon werkt, is op de ander misschien wat minder van toepassing en daardoor kan de wens naar ultieme rust soms wat lastiger in vervulling gaan dan je had gehoopt. Eén van de manieren waardoor je lekker kunt ontspannen, en waar je misschien in eerste instantie niet over na zou denken, is een voetreflexhandeling. Voetreflexologie? Is dat niet heel zweverig en spiritueel? Dat hoeft het zeker niet te zijn! Wellicht dat jij er ook je voordeel uit kunt halen en dit jaar heerlijk ontspannen kunt doorkomen zonder klachten zoals stress, spanning en eventuele pijn.

De voetreflexbehandeling

Tijdens de behandeling wordt de voet die op dat moment niet behandeld wordt ingepakt met een handdoek, zo blijft deze lekker warm. Dit helpt bij het losmaken van spanning in het lichaam. Vervolgens wordt er op specifieke punten in de voet gedrukt die zorgen voor een gevoel van rust en ontspanning. Hierdoor wordt de doorbloeding in het lijf gestimuleerd en worden afvalstoffen in het lichaam afgevoerd waardoor alles weer in evenwicht wordt gebracht. Het lichaam komt weer tot rust!

Een positief effect op de slaapkwaliteit

Voetreflexologie kan ook helpen bij het verbeteren van de slaapkwaliteit en het verminderen van angst. Deze behandeling kan dus een uitstekende manier zijn om te ontspannen na een drukke dag, waardoor je hoofd en het lichaam op een natuurlijke manier kunnen herstellen. Voetreflexologie  vermindert stress gerelateerde klachten wat bijdraagt aan een ontspannen gevoel.

Andere voordelen van voetreflexologie

Daarnaast heeft een behandeling ook een positief effect op de volgende punten:

  • Een beter concentratievermogen;
  • Een vrolijker humeur;
  • Minder pijnklachten, lees hier meer over in ons vorige blog;
  • Een verbeterde bloedsomloop;
  • Een sterker immuunsysteem.

Voetreflexologie voor jou?

Ben je benieuwd of een behandeling iets voor jou is? Neem vooral vrijblijvend contact met ons op en laat weten hoe wij iets voor je kunnen betekenen!

Contact

 

Bel me terug
x

Bel me terug

Wil je een afspraak voor een behandeling maken of heb je een vraag? Laat je naam en telefoonnummer achter en je wordt zo snel mogelijk teruggebeld.

Ik ga akkoord met het privacystatement