De werking van voetreflexologie bij diverse pijnklachten

12-08-2022

Veel mensen weten niet dat voetreflexologie naast ontspanning en het in balans brengen van lichaam en geest ook erg goed werkt om diverse pijnklachten te verminderen of helemaal op te lossen. Een behandeling is hierdoor geschikt voor iedereen en past erg goed thuis in het rijtje van alternatieve geneeswijzen zoals bijvoorbeeld chiropractie, osteopathie en acupunctuur.

De werking bij pijnklachten

In onze voeten zijn ontzettend veel zenuwbanen te vinden. Al deze banen zijn verbonden aan de organen, spieren, botten en weefsels in het lichaam. Hierdoor worden de voeten ook wel de blauwdruk van het menselijke lichaam genoemd: iedere zone in de voet correspondeert met een gebied in het lijf. Tijdens de massage behandelen we deze zones op de voet. Het zelf genezend mechanisme van het lichaam wordt hierdoor vervolgens geactiveerd. Hoe snel de klachten verdwijnen of verminderen, verschilt per persoon en per klacht. Acute pijn is vaak sneller verholpen dan chronische klachten.

Voor welke pijnklachten is voetreflexologie geschikt?

De behandelingen zijn geschikt voor een groot scala aan pijnklachten. De meest voorkomende hierin zijn:

  • Migraine of hoofdpijn
  • Rug-, nek- en schouderklachten
  • Maag- en darmklachten
  • Stress of overspannenheid
  • Vermoeidheid en slaapprobleem
  • Een te hoge bloeddruk
  • Overgangsklachten

Wij hopen met voetreflexologie deze klachten op te kunnen lossen.  Natuurlijk kun je ook zonder klachten bij ons terecht voor een behandeling om zo een momentje te nemen om even lekker te ontspannen.

Reacties die plaats kunnen vinden tijdens of na de behandeling

Tijdens de behandeling is het mogelijk dat er in het lichaam op bepaalde plekken tintelingen optreden. Dit betekent dat de energie gaat stromen. Tot ongeveer drie á vier dagen ná de behandeling kunnen er ook reacties ontstaan. Dit kan zich uiten in: vermoeidheid, een tijdelijke opleving van de pijnklachten en emotionele schommelingen.

Voetreflexologie voor jou?

Ben je benieuwd of een behandeling iets voor jou is? Neem vooral contact met ons op en laat weten voor welke klachten wij iets voor je kunnen betekenen!

Contact

Bel me terug
x

Bel me terug

Wil je een afspraak voor een behandeling maken of heb je een vraag? Laat je naam en telefoonnummer achter en je wordt zo snel mogelijk teruggebeld.

Ik ga akkoord met het privacystatement